Låt oss hjälpa er med Sveriges viktigaste måltid, skolmåltiden

Vi hjälper skolchefer och rektorer att säkerställa en god kost i sin verksamhet. Elever och föräldrar värderar skolmatens kvalitet mycket högt i valet utav skola.
Vi tillagar och levererar skolmat till förskolor, grundskolor och gymnasium i både kommunal och privat regi.

Skolmåltiden ska vara varierad, sund och välsmakande. Då äter, orkar och mår eleverna bra. Det är under barn- och ungdomsåren som våra matvanor grundläggs, därför är det mycket viktigt att den mat som serveras i skolor  är god och näringsrik samt att den följer livsmedelsverkets rekommendationer för ”bra mat i skolan”.

Vårt recept på bra skolmat är enkelt!
Bra råvaror, mat lagad från grunden och en välplanerad meny.måltidsfabriken

  • Varje dag serveras maträtter lagade från grunden. Måltiden är säsongsanpassad och näringsberäknad efter Livsmedelsverkets riktlinjer för ”bra mat i skolmat”. Vi varvar husmanskost med moderna smaker och rätter.
  • Bra matvanor bevarar och främjar god hälsa. Eftersom alla skolmatsalar är olika anpassar vi maten efter eleverna på er skola, vi försöker matcha menyn med de tema- och aktivitetsdagar ni har på er skola.
  • Låt därför oss på Måltidsfabriken hjälpa er skola med maten och uppfyll elevernas, föräldrarnas samt lärarnas förväntningar på ”dagens höjdpunkt”.

Miljöfrågor & skolmat
Hållbarhet är en viktig fråga för oss på Måltidsfabriken. Vi anser att aktörer som hanterar den stora mängd livsmedel och logistik som vi gör, måste kunna säkerställa att det går till på ett sätt som är hållbart i och för framtiden.

Skolmåltiden är en del utav pedagogiken i skolan. Man ska lära sig grunderna i en hälsosam och hållbar kost. Några exempel ur vårt miljöarbete:

  • Vi väljer produkter och råvaror som belastar miljön så lite som möjligt
  • Vi serverar fisk från bestånd som Världsnaturfonden bedömt som hållbara, deras rödlistade fiskar finns inte på våra menyer.
  • Vi arbetar med att minska matsvinnet både från elever och kök.
  • Alltid hålla god planering för att minska ”nödlösningar” i form utav extra utkörningar

Skulle ni vara intresserade utav att veta hur ett samarbete med Måltidsfabriken skulle fungera för er, tveka inte på att kontakta oss!